Sufletul omului este nemuritor si etern .Platon

vineri, 30 ianuarie 2015

Lacrimi şi durere! Imagini emoţionante de la înmormântarea lui Demis Roussos

Celebrul cântăreţ grec Demis Roussos a fost înmormântat vineri 30.01.2015, la Atena, în 

prezenţa fiicei 

sale, Emilie, şi a sute de prieteni şi admiratori.


Artistul, care a devenit cunoscut pe plan internaţional în anii 60, mai ales cu trupa sa Aphrodite's Child, a murit duminică noapte, la 69 de ani.
La funeralii au participat şi prezentatorul de televiziune de origine greacă Nikos Aliagas, care a declarat pcă este important pentru el să participe la această ceremonie, având în vedere că Demis Roussos i-a fost un prieten drag, relatează Agerpres. Aliagas a fost primul care a făcut public decesul marelui artist.
Pe numele său complet Artémios Ventouris Roussos, artistul s-a născut la 15 iunie 1946 în oraşul Alexandria din Egipt.  Familia lui se instalase aici în anii 20, însă tatăl său care era inginer s-a întors în Grecia în 1961.
Foto: Hepta

:






joi, 29 ianuarie 2015

In memoria Dr. Dragoi Ion

Of, Doamne, regretabila pierdere...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! era unul dintre medicii mei dragi, colaboram cu dumnealui cand lucram la magazia spalatoriei de la Spitalului Judetean. Un profesionist desavarsit si un om de mare caracter. Odihneste-te in pace, d-le doctor, Dragoi! 

La cimitir...









marți, 27 ianuarie 2015

Regretabila pierdere

A murit ginecologul reșițean Ion Drăgoi


Doliu în comunitatea medicală din Reșița și din Caraș-Severin. Unul dintre cei mai vechi și mai apreciați medici ginecologi, Ion Drăgoi, a încetat subit din viață în dimineața zilei de 27 ianuarie. Din spusele apropiaților și a foștilor colegi de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, decesul ar fi survenit ca urmare a unui accident vascular cerebral.
Doctorul Drăgoi a lucrat la Secția de Obstretică – Ginecologie a spitalului județean peste 40 de ani, ajutând la aducerea pe lume a mii de copii și salvând viața a sute de femei care, în vremea regimului, ajungeau la spital, după ce încercau să scape de sarcini nedorite, apelând la tot felul de metode empirice.
Ion Drăgoi se pensionase în urmă cu cinci ani, iar o perioadă a mai lucrat într-un cabinet medical, semn că încă se simțea în stare să profeseze.



duminică, 25 ianuarie 2015

Artistul grec Demis Roussos A MURIT


Artistul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 69 de ani. El s-a stins din viaţă la Atena, în noaptea de sâmbătă spre duminică 25 ianuarie 2015, iar decesul a fost confirmat de fiica artistului pentru Le Figaro.
Artistul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 69 de ani. El s-a stins din viaţă la Atena, în noaptea de sâmbătă spre duminică 

Cântăreţul se afla într-un spital din Atena atunci când a decedat, potrivit unor surse din unitatea medicală, informează AFP. 

Demis Roussos, pe numele său real Artemios Ventouris Roussos, a câştigat peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant. 

Demis Roussos s-a lansat în anii `60, alături de Vanghelis şi Loukas Sideras, în formaţia Aphrodite Childs. După trei albume lansate alături de colegii săi, Demis Roussos alege cariera solo, lansând melodii celebre precum "My friend, the wind", "Goodbye My Love, Goodbye", "We Shall Dance", precum şi preluări din muzica tradiţională greacă. 

Cariera lui Demis Roussos, care a fost şi membru al grupului Aphrodite's Chid, a atins apogeul în anii 1980.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ''Goodbye My Love, Goodbye", "My Friend the Wind", "Zorba", "Forever and Ever", "Someday", "Lovely Lady of Arcadia".  
Artistul a fost căsătorit timp de 10 ani cu Pamela Raţiu, înainte ca aceasta să devină nora fostului lider ţărănist. Şi, un fapt mai puţin cunoscut despre Demis Roussos, el a fost printre pasagerii avionului Atena - Roma deturnat de terorişti Hezbollah în 1988. Artistul a fost ţinut ostatic în aeronava dusă forţat de piraţii aerului la Beirut şi a fost eliberat de terorişti după câteva zile de captivitate. 


Demis Roussos
 (n. 15 iunie 1946, Alexandria, Egipt; de fapt: Artemios Ventouris Roussos - d. 25 ianuarie 2015 

a fost un cântăreț grec, recunoscut pe plan internațional, care a avut un mare succes prin anii 1970.



Artemios Ventouris Roussos (15 iunie 1946, Alejandría, Egipt) este un faimos artist de origine egipteana si naturalizat in Grecia, conoscut sub numele de Demis Roussos.

Nascut in Egipt este fiul unei familii de greci expatriati : George si Olga, care au fost nevoiti sa paraseasca Alejandría , dupa ce pierdusera totul in timpul lui Gamal Abdel Nasser, si care s-au intors in Grecia dupa razboiul “Suez-ului “ . Mama sa era cunoscuta sub numele sau artistic de Nelly Mazloum.

Dupa intoarcerea in Grecia , Demis a facut parte din diverse formatii , incepand cu : The Idols (la 17 ani ) si apoi We five si alte formatii care au aparut si au avut o existenta mai mult sau mai putin efemera . Marea sa sansa avea sa fie colaborarea sa cu Vangelis Papathanassiou.

A reusit sa obtina o oarecare notorietate in 1968 cand a intrat in grupul de Rock progresiv Aphrodite's Child , intai ca solist vocal si apoi ca basist . Vocea sa deosebita , ca aceea a unui cantaret de opera l-au facut sa continue o cariera solo , dupa dizolvarea formatiei Succesul modest l-a facut “emigreze” in Europa si sa converteasca inntr-un solist de notorietate . Incepand cu single Forever and Ever si continuand cu : My Friend the Wind , Goodbye, My love sau Lovely Lady of Arcadia . 

In 1982 a fost coautor al cartii A Question of Weight impreuna cu prietena sa Veronique Skawinska , in aceasta carte povesteste cu sinceritatea lupta sa dusa contra obezitatii . In anii 80 a dus o lupta impotriva starilor de depresie ce devenea tot mai frecvente .

A fost unul din pasagerii zoborului avionului TWA 847 , ce au fost sechestrati in 14.06.1985  

Fiind un adept al Bisericii Ortodoxe Grecesti canta si este invitat sa cante la marile biserici de acest fel din Grecia si din intreaga lume .
sursa:http://www.cinemarx.ro/persoane/Demis-Roussos-619558.html?biografie
****************************
 Șlagăre:
No Way out 1971
We shall dance 1971
Forever and ever 1973
My friend the wind 1973
Good bye my love, good bye 1973
My only Fascination 1974
Schönes Mädchen aus Arcadia 1974
Manuela 1974
Schön wie Mona Lisa 1975
Vagabund der Liebe 1975
Happy to be on an island in the sun 1975
Die Nacht, die Bouzouki und der Wein 1976
Komm in den Garten der tausend Melodien 1976
Sing an ode to love 1976
When forever has gone 1976
Kyrila 1977
Once in a lifetime 1978
Kinder der ganzen Erde 1979
Young Love (Duet cu Drafi Deutscher) 1989

***********************
Albume:
Fire and Ice 1971
Forever and ever (1973)
Auf Wiedersehn 1973/1974
My Only Fascination 1974
Souvenirs 1975
Happy to be … 1976
Man of the World 1979
Demis 1982
Attitudes 1983
Time 1988
Voice And Vision 1989
Too Many Dreams (u. a. mit einer Cover-Version von Cat Stevens' „Morning Has Broken“) 1993
Adagio 2000
Auf meinen Wegen 2000
Christmas with Demis Roussos 2003
Live in Brazil 2006
DEMIS 2009



Cântăreţul grec Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinţi greci expatriaţi.
La începutul anilor 1960, familia a decis să se întoarcă în patria natală, unde tânărul Roussos, care a studiat trompeta şi a cântat în corul bisericii din Egipt, a început să cânte în trupe locale.
Una dintre acestea era Aphrodite's Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis şi Lucas Sideras.
În anul 1969, trupa s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul său album solo intitulat "On the Greek Side of My Mind", iar în anii '70 a lansat o lungă serie de hituri precum "This Time It Isn't Au revoir", "Happy To Be On An Island In The Sun", "My Reason", "My Friend The Wind", "Velvet Mornings", "From Souvenir To Souvenir" şi "Goodbye My Love, Goodbye".
În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a lansat albumul "The story of Demis Roussos" în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume şi protejarea mediului înconjurător.
Recunoaşterea valorii sale a venit şi din partea criticilor, după ce artistul a cântat în mai multe limbi străine, câştigând astfel numeroase premii, precum locul 1 în Japonia cu "The Roussos Phenomenon Ep", discul de aur în America pentru albumul "Demis".
De-a lungul carierei, cântăreţul a primit peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant.
Şarmant şi impunător, Demis Roussos a reuşit să cucerească inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabilă a convins milioane de oameni să îi cumpere discurile în cariera sa impresionantă de aproape cinci decenii.
A susţinut numeroase concerte şi în România. Legătura lui Demis cu România este una cu totul specială şi datează de mulţi ani. Mai puţină lume ştie că artistul grec a fost căsătorit cu o româncă, Pamela Raţiu, astfel că, pentru el, Bucureştiul a reprezentat o a doua casă, unde a revenit de fiecare dată cu mare plăcere. Deşi a divorţat de Pamela Raţiu după o căsnicie de 10 ani, cei doi foşti parteneri au rămas buni prieteni.
Albumele sale s-au vândut în peste 60 milioane de copii.